Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Wednesday, October 26, 2011

Zombie ialah mayat hidup

Tada.. Ini adalah langkah demi langkah bagaimana pelakon didalam filem "Walking Dead" disolek sehingga menjadi mayat hidup. Wow.. menakjubkan.

Mule-mule, kepala pelakon tersebut akan ditutup supaya kepala akan kelihatan seperti botak.

Kemudian, pelakon akan dipakaikan dengan gigi palsu supaya gigi nampak macam dah reput. Tak kan mayat hidup giginya putih berseri pula kan. Hehehe.



Seterusnya, satu lapisan kulit muka akan dipakaikan kepada pelakon tersebut iaitu dari muka sampai ke lehernya.

Kemudian, luka-luka dibadan akan ditambah supaya mayat hidup ini kelihatan seperti sudah luka-luka.



Seterusnya, rambut palsu yang jarang akan dipakaikan kepada pelakon ini supaya mayat hidup ini kelihatan seperti rambutnya telah gugur. Yea la, tak kan mayat hidup rambutnya ikal mayang pula kan. Hehehe.

Akhir sekali, mayat hidup ini ditambah beberapa lagi solekan seperti darah kering di sekeliling mulut supaya kelihatan lebih menakutkan.

Tada... sudah siap. Hensem tak saya? Hehehe

Dikopi dari izismile

14 comments:

ipa faiza~ said...

ade kelasss~

:D

safiyyah osman said...

ni untuk sorang zombie..y berpuluh2 tue...gila lah...klu filem kt malaysia..tempek2 bedak..rambut mcm penyanyi rock...dah siap zombie malaysia..ahahahahhahaha

Yana Houry said...

zombie kg pisang tak buat pun semua ni..hahaha

Ntahapehape said...

cunnnn ah!! hahaha

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

nie baru betoi2 zombie hahahaa terbaek

Norlida Ramli said...

perghhh..terbaik lah dorang ni solek..dh mcm real pulakkk..

ee..geli tgk gg tuh!

trevor said...

bukan pemilik blog ni dah r.i.p ke?

pasal apa ada update lagi?

MiMiEy :) said...

arghh.
serius rupa mayat.
ngeri

hana nabihah said...

heeeeee...takutttt ~

Ana Farhana said...

serannnnn..

miracha0s said...

its walking dead la. bkn dead walking.

Mila Ahmad said...

terbaek!

-abgtelordibasuh- said...

miracha0s: Alamak. salah yea. hehe. Okey. Dah betulkan. terima kasih ya. Hehehe

trevor said...

woi jawab la!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...