Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Monday, October 24, 2011

Review: Paranormal Activity 3


Paranormal Activity 3

Director: Henry Joost, Ariel Schulman
Cast: Katie Featherston, Sprague Grayden, Lauren Bittner, Christopher Nicholas Smith
Genre: Horror

Time: 86 mins


Synopsis:
Pada tahun 1988, 2 orang adik beradik dapat berkomunikasi dengan entiti di rumahnya.

Review dr dengan kata lain, aku menonton sambil menutup mata. hahaha. tak de lah..

Ok berbalik kepada filem, jalan ceritanya seperti sebelum2 ni, memang agak lambat pada awalnya. Namun dari malam ke malam kita terasa kehadiran entiti yg bernama toby mula berani menonjolkan diri walaupun kita tidak dapat melihat dlm mata kasar.

Penonton di dalam wayang berasa kehadiran toby di sebelah mereka kerana mereka kerap kali memekik ketakutan malah ada juga hilai tawa untuk mententeramkan rasa takut di dalam diri. Mana taknye, jalan ceritanya acap kali mengundang perasaan gundah gulana di dalam setiap pelusuk hati penonton dengan menonjolkan unsur2 suspen(tekejut).

Berbanding filem pertama dan kedua, untuk filem yang ketiga ini, memang agak lebih menarik dengan effect2 yang tidak diduga..fuh semangat.aksi di dapur memang membuat aku terasa hilang sekejap di dunia yg nyata.demit!

Secara keseluruhan, walaupun ceritanya agak lambat pada awalnya, namun jalan ceritanya masih boleh diterima :)

4 comments:

BLADE EDGE said...

2 filem dia yg sblm ni pun saya tgk sikit2... takut lebih2...hehe

ika~~ said...

dh tgk kg smlm.best!tutup mate pun kerap.haha

| RoziAhmad | said...

wah ada jugak aksi kat dapur mcm filem lepas2? good2. hantu ni suka men masak2 kot. hahaha.

filem wajib tonton!

Cik Yuyun Nadira said...

waaa nak tgk la nti , cam best je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...