Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Sunday, October 16, 2011

Guna Photoshop cari kucing ke 2

Pernah jumpa gambar mcm ni kan sebelum ni. Sebenarnya ada 2 ekor kucing. Satu kat batu2 tu, dan satu lg kat sebalik rumpt2 kering tu. Cuba cari dulu. Kalau dh give up, boleh la klik seterusnya untuk mendapat cara menggunakan photoshop untuk cari kucing yg ke dua itu. hahaha...


1. Gunakan Mrquee Tool

2. Sekarang guna pulak Move Tool

3. Tadaa...mudah kan guna Photoshop ni. Macam2 boleh buat..hahahaha :P

10 comments:

mOoN said...

ye ada dua ekor..satu mcm meniarap kat batu..satu lagi..duduk..

Ana Farhana said...

manamana.. x nmpk pon

misyamissyou said...

ceh tu kucen tipu tu..haha :P

niza said...

tipu..sila pecat telordigoreng..huhu..

Judicator said...

x jmpa pun meow tu.....x yah post r

| telOrDigOreng | said...

meow yg kat batu tu ade kat batu2 tu..x nampak yer.. :P

Ouji said...

rasanya ramai tak paham lawak ni sebab ade yang tak pernah pakai photoshop..
explaination : photoshop ade layer layer.. so bila alihkan layer tu, maka nmpk laa hiden meow tu yang dah di edit.. (kot)

Imran Rajawali said...

nampak macam ada telinga kucing kat suspicious area tu

budak hitam said...

Nampak2.. ade sekor meow kt batu..
tp fotoshop tu utk ap ea?

ZuRa said...

tol kata ouji.. sape yg tau photoshop tu mesti phm lawak ni.. serius hampeh n nk belasah saje.. hahahaha berpinor mata cari dari tadi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...