Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Saturday, October 29, 2011

Anak jadi ibubapa, ibubapa jadi anak

Wow.. Idea bergambar yang menarik sangat. Anak jadi ibubapa, ibubapa pula jadi anak. Gambar menarik ini dihasilkan oleh Paul Ripke & POP.





Jom kita cuba bergambar macam ini pula nak. Cara-caranya:
  1. Mule-mule, korang ambil gambar korang bersama kawan-kawan atau dengan keluarga.

  2. Kemudian, korang edit gambar tu guna perisian edit gambar. Cara paling mudah, korang ubah muka korang ke badan kawan korang , muka kawan korang ke badan korang.

  3. Dah edit, jangan lupa pula nak save gambar tu. Haha..

  4. Bagi yang tiada kemahiran edit gambar, boleh cuba dengan cara manual iaitu gunting dan tampal.

  5. Jika semua berjalan lancar, tada... Sudah siap. Cun tak gambar tu? Kalau tak cun, itu masalah korang. Telor tak bersalah ya. Hehehe.

2 comments:

Yana Houry said...

dah penah buat..buruk kot..hahaha

♛ NazirahMoktar ♛ said...

lawak la semua gmbar ni..hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...