Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Monday, January 16, 2012

Zaman kecil-kecilan


Lepas baca item-item ini, telor baru rase yang telor ni dah tua rupanya. Haha.. Demm.. telor rindu zaman kecil-kecilan. Semua item-item ini telor pernah buat. Argh.. Doremon.. nak pinjam mesin masa.

Adakah semasa kecil dahulu anda pernah buat perkara- perkara berikut?

  • Buka kipas meja, cakap depan kipas sebab hendak dengar suara bertukar.

  • Naik kereta, tengok bulan & ingat bulan ikut kita.

  • Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.

  • Masa sekolah, ada orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali, menyamar menjadi orang lain, beratur ambil air lagi.

  • Lukis burung guna huruf M

  • Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.

  • Masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ini --> ♥

  • Tutup peti ais dengan perlahan, sebab hendak tengok bila lampu peti ais padam

#Thank Mezz' Diba

7 comments:

Rozuan Ismail said...

ok.back to kecil.yg penting yg first tu aku suka buat.siap wat konsert lg.hoho

kLiPKeRt@sPiNk said...

nice..tp sy tetap masih mude!

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

semua fa pernah try..

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

okey..yg menyammar jdi budak lain beratur balik tu tak buat..tpi yg lain,kite buat..hehehehehehe :')

| telOrDigOreng | said...

aku mase kecik2..

- Buka kipas meja, cakap depan kipas sampai muncung kene bilah kipas.

- Naik kereta, tengok bulan & bukan je ingat bulan ikut kita, tapi dia main nyorok2 sebalik gunung2

- Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', buat2 rasa hebat bile muka makan jalan.

- Masa sekolah, ada orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali, menyamar menjadi orang lain, lepas tu beratur masuk bilik air pula.

- Lukis burung guna huruf M, huruf A gunung fuji

- Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit, lepas tu bawah tu sawah padi.

- Masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ini --> ♥, rupanya --> ♥(eh same plk..xde idea.. O_o)

- Tutup peti ais dengan perlahan, sebab takut mak tahu kita tak puasa

BLADE EDGE said...

hahaha.. btul la tu. tp tu pun blum masuk main galah panjang, kejar2 pastu 'twiiitt.. masuk dlm poket'. :-D

Xeera Nazira said...

hahaha. yg last tu pun sy penah buat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...