Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Saturday, January 7, 2012

How to: Upload multiple images


Hi, hari ni chigu nk tunjukkan cara mudah untuk uploadkan file images di blogspot. Kebiasaan untuk upload, hanya 5 maksimum file yg boleh di attachedkan sekali upload. Dengan menggunakan add on dragdropupload (untuk mozilla shj) korang boleh upload lebih dari 5 files serentak. Jom kite tengok caranya.


1. Lihat gambar


2. Pun lihat gambar. Tapi jangan diklik "browse.." tu


3. Drag kesemua file yg diigini ke dalam kotak merah tu. Dengan sekali tarik jer, kesemua file akan diuplaod serentak

4. Tada..Mudahkan.. :)

4 comments:

~Nur Zulaiha~ said...

blog yg bru boleh jer upload 200 gmbar pon..

-telordibasuh- said...

Ehh.. yea ke.. nampak sangat telor dah ketinggalan jauh. Telor.. telor.. apa nak jadi nie.. Hehe..

marina anakcikbob said...

ini kalau guna edit html.
kalau guna compose, advance lagi.

epalejau said...

epal tak suka blog baru..
rimas dengan feature dia..
:)

anyway, thanks telor!
tak larat ko nak add image add image add image!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...