Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Thursday, December 15, 2011

Macam mana polis melawan punk di Indonesia

Di Indonesia, serami 65 peminat punk telah ditahan oleh pak polisi di konsert-konsert punk dan rock. Oleh kerana Indonesia adalah sebuah negara Islam dan budaya punk ini merupakan ancaman kepada nilai-nilai Islam, jadi pak polisi telah mencukur kepala mereka (Muka semua sedih-sedih aje tatkala rambut kena potong. Haha..), subang gelang semua dibuang dan yang paling best semuanya disuruh mandi. Ini mesti dah tak mandi berminggu-minggu sebab nak jaga rambut punya pasal. Haha.. Last sekali, rasenya mesti ada tazkirah. Terbaik pak polisi. Moga-moga mereka semua dapat berubah ke arah yang lebih baik. Amin.. ^_^
















Dikopi dari acidcow

9 comments:

Shazwani said...

dah jadi skinhead pulak..hoho

achik_mar said...

hahahaha..mcm toyol berendam.. :P

::Tiera:: said...

kahkahkah..mmg terbaik ar deorg banteras kiki

Adibah Baharum said...

lepas mandi cerah2 belaka kulit.hahahahaha...!!!

Hassan said...

The pigs are totally out of their mind. They should not done that to those kids. The fucking pigs shaved their hair off, the kids forced to froze their balls in the river. It is totally against their human rights.

BLADE EDGE said...

elok la tu.. at least banteras budaya dr barat yg ntah apa2 dan xde makna. bukan ke budaya islam tu lebih baik?

Amierah Nabillah said...

dear hassan, in a country like indonesia, the water isn't cold :P

ronalbi said...

@Blade edge

boleh kau bagi aku satu contoh budaya islam pada tahun 2012 ni?

aku tak nampak apa-apa point dari komen kau.

budaya barat? barat kita mungkin amerika dan negara2 eropah. barat mereka? kita!!


kalau kau tak tahu apa2 mengenai punk silalah google dahulu. apa yang kau nampak belum tentu itu yang kau tahu dan apa yang kau tahu belum tentu itu yang di hadapan mata kau.

sebelum komen sila kaji dahulu. dan kepada telur...setahu aku telur yg betul seorang student yg dah meninggal bukan? aku keliru skrg ni telur yg jadi admin adalah siapa?

-telOrDibAsuh- said...

ronalbi : Saya abang kepada Abdul Hakim. Kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada beliau ya :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...