Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Saturday, November 12, 2011

Gambar paling mahal di dunia

Inilah sekeping gambar paling mahal didunia buat masa sekarang. Gambar yang diberi nama "Rhein II" ini telah ditangkap oleh Andreas Gursky's, seorang jurugambar warganegara Jerman.

Gambar pemandangan alam semula jadi ini telah dibeli pada berharga $4.3 million baru-baru ini di acara lelongan Christie's, New York, Amerka Syarikat. Jualan ini telah membuatkan gambar ini telah menjadi gambar paling mahal pernah dijual setakat ini.

Mak oii.. Mahalnya. Kalau dalam duit Malaysia lebih kurang RM13 juta ringgit la hargenya. Memang mahal. Apa yang membuat gambar ini mahal pun telor tak tahu. Mungkin sebab telor ini seorang yang buta seni kot. Hehe..


Dikopi dari bitrebels

9 comments:

Maicher said...

erk. betol ke ni.

if thats the case, saya pon buta seni al. =='

haha

starzieti said...

saye pun bute seni kot. haha.

marina anakcikbob said...

aku pon nak jual gambar kalau macam ni punya mahal.

Yana Houry said...

wah..cantiknye..kaler die selang seli...serius sgt2 awesome

sri sara semah camelia said...

ok gambar ni mahal cz ada nilai estetika nya yang tersendiri..bg yang bljar mngenai art..
gambar ni cukup sempurna dengan 'elements of design'..iaitu balancing, kaler, tekstur, lighting n kontra.
selain itu dari pemerhatian dr gambar ini..terdapat unsur keharmonian yang boleh membuat pemerhati mnjadi tenang dengan mengamati hasil seni ini..bnyak lagi yang boleh dihuraikan ttg gambar ini yang boleh harga dia cecah juta2..n disimpulkan..mmg sesuailah gambar ini dengan harga nya ittew..
sekian.

hana said...

mmg cantik tp x sanggup nak beli dgn harge juta2..
=D

Norasiah Nasir said...

bila tgk pic ni rasa tenang dan bersyukur kepada Allah...

Ana Farhana said...

nice shoot n pic.. no wonder harga dia juta2..

Mr feckry said...

kalau banjir camne ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...