Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Sunday, March 18, 2012

LEGOLAND MALAYSIA


Apa itu Legoland? Legoland ialah sebuah taman tema yg bertemakan lego. Ia tidak sepenuhnya dimiliki oleh Lego Group, bahkan ia dimiliki dan beroperasi di bawah syarikat British iaitu Merlin Entertainment. Ketika ini, terdapat 5 buah Legoland di dunia iaitu di:
  1. Legoland Billund (Billund, Denmark)
  2. Legoland Windsor (Windsor, England, United Kingdom)
  3. Legoland Deutschland (G├╝nzburg, Germany)
  4. Legoland California (Carlsbad, San Diego County, California, USA)
  5. Legoland Florida (Winter Haven, Florida, USA)

Akan datang Malaysia adalah negara pertama di Asia yang kan dibuka cawangannyer..Khabarnya ia akan dibuka pada penghujung tahun 2012 ini di Nusajaya, Johor. Teruja rasanya..Asyik2 genting highland jer, sekarang dh ade taman tema baru yang berprestij kat Malaysia..Google!(aku x suka yahoo, aku lebih suka layari menggunakan google :P)

Terdapat lebih 40 permainan yang bakal disajikan pada pengunjung nanti. Banyak kan? Mana tak banyak, keluasannya taman tema ialah sekitar 510,000 m2 . Kalau nak dicomparekan dgn USS(@Singapore) hanya seluas 200,000 m2

Tapi, mana yang lagi bez? Ntahla..Xpe kalau rasa x bez kt legoland kat johor tu seberang jela kt singopre g USS plak.hahaha

Ok harga pulak untuk 1 Day Ticket(Adult: RM140, Child:RM110)

Untuk maklumat lanjut sila layari www.legoland.com.my

2 comments:

sis92 said...

sis lah org plg tk sabar nk g legoland..
kat johor pulak ^^

-telOrDibAsuh- said...

Wow.. best. Harga LEGO mesti murah kat sini :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...