Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Friday, March 16, 2012

Sape pernah buat?

Pernahkah anda menguji tahap keklorian swimming pool dengan memberi sedikit cecair alkali ke dalamnya? Apakah resultnya? Adakah kepekatan warna kuning emas itu meresap ke setiap molekul2 air tersebut? Jika ia tidak memberikan result yg sempurna, mungkin kaedah di bawah boleh membuktikan bahawa tahap keklorian air swiming pool tidak larut kepada bahan pepejal.

10 comments:

Sakinah said...

hahahaha... TelorDiBasuh pernah buat la tu kan...

mamawana said...

Pernah nampak benda terapung tu dlm swimming pool.. spoilt terus. Rupa2nya anak kwn den umur 5 tahun yg melepas.

misyamissyou said...

hahaha geli kot!

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahahaha~ euwww~

-telOrDibAsuh- said...

Sakinah: Haha.. ini bukan telor yang buat. telOrDigOreng yang buat kot sebab dia yang publish post nie. Jadi mungkin dia la yang buat. Haha...

| telOrDigOreng | said...

@mamawana klu dlm sitiuasi bergini, cube kacau sisa buangan tu mcm kite kacau kopi. kacau hingga larut...haha

chiah_ismile said...

eeeuuuuwwwww...seb bek xpnah terjadi/ternampak/or len2 TER!

Nini Mohd said...

hahahh~ geli giler! tobat lepastu dah taknak masuk langsung kat swimming pool tu.

http://ninimohd.blogspot.com

Black Jeepsu said...

berak tak penah lagi laa.. kencing penah laa.. haha

-telOrDibAsuh- said...

Haha.. Kantoi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...