Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Wednesday, August 24, 2011

Contest: Ucapan RAYA paling KREATIF

Penyertaan telah DI TUTUP
Terima kasih kepada yang menyertai : )

Sempena nk masuk Syawal ni, blog TelorDibasuh dengan besar hati ingin mengadakan contest ucapan raya terkreatif. Mudah jer, cuma komenkan ucapan raya korang paling kreatif kt post ni. Ucapan terkreatif akan dimuatkan ke dalam e-card dan akan di postkan(bukan pos ok) di blog TelorDibasuh :)

Walaubagaimana pun, kami amat menitik beratkan syarat penyertaan [- -]

Sila ikut syarat di bawah.

Syaratnya:
  1. Bebas. Ikut koranglah asalkan kreatif. Ingat.. KREATIF..hehe

  2. Klu anda terpilih, sila emailkan gambar family/sorang2/sape2. Akan diberitahu kelak. Klu nk letak gambar la, klu segan, lebih baik jangan (bughuk latu) hohoho

  3. Ucapan perlu bermula dengan " dan diakhiri juga dengan". Cth:"selamat hari raya...."

  4. Tarikh last hantar 25/8/2011
Moh ramai2 hantar ucapan raya korang. jangan disia2kan bakat terpendam tu :)

Good luck!

11 comments:

yana_popeye said...

wah best . Nk try ! Tarikh ttp ble ?

| telOrDigOreng | said...

jom yana join. tarikh tutup 25/8/2011 sempat lagi nak karang ayat.. :)

niza said...

nak try gak la..mn tau kan i nye plg kreatif...mesti bangga mak & ayah nnt...hehe...

Maicher said...

Selamat hari Raya.
Semoga kita berpeluang menyambut hari raya yang seterusnya bersama-sama lagi^^

Segala silap dan salah, ayuh hapuskan!

;)

Boy Bangsar said...

kalau nak join nih kena letak gambaq apa2 dak ka terus tulis ucapan saja???

| telOrDigOreng | said...

tak perlu hantar gambar dulu.klu bro terpilih,nnt kami akan minta gambar utk diletakkan dlm ecard tu nnt. boleh terus tulis ucapan :)
gud luck!

-abgtelordibasuh- said...

Cepat-cepat sertai kepada sape sape yang nak dapat kad raya percuma :-)

farhan said...

selamat hari raya.semoga kita semua dapat baiki diri dan juga memaafkan antara satu sama lain untuk merayakan hari kemenangan kepada umat islam setelah sebulan berpuasa

Wany said...

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..

semoga dengan kehadiran bulan mulia, syawal ini memberi kita 1001 kenikmatan hidup di dunia dan akhirat.. ^_^

iekasub said...

Selamat hari raya~

Bila diumum esok nak raya,
Semua kanak-kanak beriye-riye,
Di hari raya semua bergaya,
Jangan lupe tutup aurat ye!

Maaf zahir dan batin! :D

Zul Fattah said...

sempat lagi ke tak ni?

lantak r..trima r pantun aku ni..

Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

slamat hari raya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...