Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Saturday, July 14, 2012

Akibat jarang ke pasar

Pagi tadi, telor teman mak telor jalan-jalan ke pasar. Alih-alih telor terpandang nama ikan yang telor tak biasa dengar. Nama ikan ini betul-betul ade ke? Atau tuan kedai ini saje-saje reka. Haha..

Ikan Ayam?? Ade ke ikan nama ayam? Haha..



Ikan jerawat?? Ikan Susu?? Takde nama lain ke nak letak. Haha..



Ini paling kelakar sekali. Ikan mata besar. Mentang-mentang ikan tu mata besar, di panggilnya ikan mata besar. Haha..



Maaf la yea. Telor jarang ke pasar. Sebab tu la jadi macam ini. Tengok nama ikan pun telor rase jakun. Haha..
.

17 comments:

SaMeR said...

ikan ayam ada la..kalo wt bbq mmg sdap...

shiQin Az said...

hahaa kite pon xpenah dgr jugak!
malew nye..

ronalbi said...

teruknya!

ikan ayam pon tak pernah dengar ke?
dah urban sgt ke?

mini me said...

ikan jerawat tu rasanya salah tulis.ikan jelawat rasenya

marinahunny said...

ikan ayam tu kat tmpt saya dipanggil ikan jebong. mmg sedap mcm ayam tu psl panggil ikan ayam :)

FataMorgana said...

i dont know y, seems hakim xde.. blog ni still alive ibarat tiada apa yg berlaku... keep it going dude =)

-telOrDibAsuh- said...

ronalbi : Sebab tu le telor kate "akibat jarang ke pasar". Selama ini telor hanya tahu makan aje. Haha..

| telOrDigOreng | said...

Ikan ayam?1st time aku dgr.haha

Nurul Syuhaidah said...

tak pernah dengar ikan ayam. serious tak pernah dengar! hahahahaha

MissThe3Dara said...

HAHA , nama ikan ini ikut tempat. Ada tempat panggil dengan nama lain.

Ikan mata besar ? Comelnya :)

| telOrDigOreng | said...

Ikan ayam?1st time aku dgr.haha

anakcikbob said...

ada la.. ikan ni susah nak siang.
kalau mak aku beli, dia memang suruh org yg jual tu siang sekali.
sbb kena buang kulit macam ikan jaket.tp ikan jaket masak camtu je pun xpe, lepas masak, kulit tanggal sendiri kan..
ikan ni sedap masak sup n kari.
xpenah makan masak lain.

-telOrDibAsuh- said...

Hehe.. :)

chenta hati said...

ade org panggil ikan mate besar dgn nama ikan uji rashid..xcaya tanya mak2 kite..=)

-telOrDibAsuh- said...

Hehe..

rimieilya said...

kl kt terengganu ikan mata besar ni dipanggil ikan lolong...hehe

Firdaus Kamal said...

errr.. bawang besar sekilo berapa yee skrg ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...