Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Friday, March 30, 2012

Skill sambut bola

Hoho.. Terbaik punye skill.

Thursday, March 29, 2012

Isteri orang Arab

Omar! I'm over here. Haha..


Fernando Alonso dapat kereta Ferrari FF

Bertuahnye jadi Fernando Alonso. Ala.. kitaorang dah tahu. Ini mesti sebab Chelsea menang lawan Benfica semalam kan? Haha.. itu Fernando Torres la. Ini Fernando Alonso. Pemandu Formula One dari pasukan Ferrari. Itu le.. Belum apa-ape lagi dah potong cakap telor. Kan dah malu. Haha..

Wednesday, March 28, 2012

Honey! Chelsea Scored!

Pada satu hari.. ketika telor dan girlfriend telor sedang menonton perlawanan bola sepak..

Tuesday, March 27, 2012

Batman dijumpai sedang memandu

Hoho.. Batman dijumpai sedang memandu kereta Lamborghini nya dengan begitu bergaya sekali di lebuhraya. Hebat-hebat. Bukan senang tu nak jumpe Batman secara live. Haha..



Dikopi dari buzzfeed

Jika Bumi mempunyai gelang seperti Zuhal

Bagaimana jika planet Bumi mempunyai seperti planet Zuhal? Emm.. kita orang tak tahu la jawapanya telor. Soalan nie susah. Lagipun kita orang budak biology. Kita orang tak belajar tentang angkasa lepas. Huhu.. Apa yea jawapannya telor?

Ala.. korang nie. Manje sangat. Okey la. Telor ulang balik soalannya. Bagaimana jika planet Bumi mempunyai gelang seperti planet Zuhal? Jawapan nya senang aje. Planet Bumi mesti la jadi lagi cantik. Amacam? Senangkan jawapannye. Haha..



Dikopi dari buzzfeed

Pembalasan Si Pembuli

Buat baik berpada-pada. Buat jahat jangan sekali. Kan dah kena. Haha..


Monday, March 26, 2012

Berapa besar galaksi kita??

Info yang menarik mengenai berapa besar galaksi kita dalam unit kilometer. Hehe.. Macam ini baru senang sikit telor nak paham. Kalau guna unit kelajuan cahaya, susah sikit telor nak bayangkan. Mahu berpusing otak. Hehe..


Friday, March 23, 2012

Teori UFO

Haha.. Teori UFO ini betul-betul berpuaka. Hehe..

Nokia made in China

Seperti biasa, kebanyakkan produk buatan negara China hanya orang kaya sahaja yang mampu beli. Tak caya telor kate? Korang lihat la sendiri. Hehe..

Petua nak dapat 10A dalam SPM

Macam mana kite nak dapat 10A dalam peperiksaan SPM dengan cara yang mudah? Emm.. tak tahu? Okey. Senang aje. Jom telor bagitahu petuanya.

Thursday, March 22, 2012

Hubungan paku dengan tangan

Apa hubungan paku dengan tangan? Lihatlah gambar di bawah(gambar sebenar). Bukan gambar kat atas ni. Betapa akrabnya hubungan mereka..

Skuad pemusnah bom

Haha.. Ini le akibat kalau dapat bos yang terlalu hebat.

Objek tersembunyi pada haiwan

Objek tersembunyi. Muke nak kene penampor. haha..

Wednesday, March 21, 2012

Galaxy S3 bakal hadir..

En Rumor mengatakan akan wujudnya smartphone dari Samsung iaitu Galaxy S3. Ia hasil kejayaan pengeluaran Galaxy S2 sebelum ini. Kebarangkalian ia akan di keluarkan pada bulan April ini. Tambah beliau lagi, Samsung adalah penaja utama Sukan Olimpik 2012 di London akan datang dan inilah masa terbaik mereka untuk mereleasekan phone android yg berOS kan Ice Cream Sandwich ini.

Ormie

Kisah seekor oink oink bernama Ormie. Ormie nie nak makan biskut yang terletak diatas peti ais. Oink oink.. Haha..

Hai, nama saya Bob

Kisah seekor hamster yang mengejar cinta pertamanya. Hai, nama saya Bob. Haha..

Tuesday, March 20, 2012

Raksase yang bergerak-gerak

Kiri kanan.. kiri kanan.. kiri kanan.. Ehh.. Seram le pule telor rase raksase yang bergerak-gerak nie. Hehe..

Cube korang tengok lelame raksase tue. Mesti rasa macam raksase tue cube nak saiko kita aje. Jangan sampai dia masuk dalam mimpi sudah la. Haha..

Lelaki & Perempuan

Ish ish ish.. Macam-macam perangai manusia nie. Hehe.. Korang semua jangan follow perangai lelaki ini ya. Tak baik. Tuhan marah :-)


Dikopi dari onlylolgifs

Monday, March 19, 2012

Reaksi didalam air

Ini adalah gambar-gambar anjing yang cool abis diambil oleh Seth Casteel dengan menggunakan underwater camera. Gambar-gambar ini menunjukkan reaksi muka haiwan ini apabila memasuki air. Relek jea mate tak pejam. Mate anjing nie kalis air kot. Haha..

Menu yang luar biasa

Tengoh telor duduk-duduk syok minum nescafe ais kat kedai mamak ini, tiba-tiba telor terpandang menu makannya. Wow.. Hebatnya menu kat kedai mamak ini. Menu-menunya luar biasa belaka. Jika korang nak merase menu yang luar biasa ini, korang boleh la datang ke kedai mamak ini ya. Haha..

Rasenya? Emm.. ok la. Sedap la juga. Hehe.. Kedai mamak ini berhadapan dengan Stesen Komuter Serdang dan sebaris dengan kedai 7eleven. Hebat menu kat kedai mamak nie. Tak pernah lagi telor jumpe kat kedai mamak yang lain. Haha..


.

Pac Norris

Pabila Chuck Norris bermain permainan Pac-Man. Huyyoo.. Hebatnya Chuck Norris nie. Semua sekali mati serentak. Tak sampai 5 saat permainan ini dah tamat. Siap dengan kotak Pac-Man tu dimusnahkan nya. Hebat-hebat. Haha..


Dikopi dari izismile

Sunday, March 18, 2012

LEGOLAND MALAYSIA


Apa itu Legoland? Legoland ialah sebuah taman tema yg bertemakan lego. Ia tidak sepenuhnya dimiliki oleh Lego Group, bahkan ia dimiliki dan beroperasi di bawah syarikat British iaitu Merlin Entertainment. Ketika ini, terdapat 5 buah Legoland di dunia iaitu di:
  1. Legoland Billund (Billund, Denmark)
  2. Legoland Windsor (Windsor, England, United Kingdom)
  3. Legoland Deutschland (G├╝nzburg, Germany)
  4. Legoland California (Carlsbad, San Diego County, California, USA)
  5. Legoland Florida (Winter Haven, Florida, USA)

Dengarlah nasihat emak..

Si emak tau segala2nya. Dia pernah jadi budak2 macam anak dia jugak sebelum ni. Dengarlah nasihat Emak kite..hahaha

RUIN

Hari ini hari Ahad. Hari Ahad hari telor tengok wayang. Kalau telor tengok wayang, korang pun kena tengok wayang same. Tapi duit tiket asing-asing tau. Haha..

Okey. Hari ini jom kita tengok cerita animasi pendek bertajuk "RUIN". Cerita animasi ini mengenai bumi kita selepas mengalami malapetaka yang dahsyat. Best. Hohoho..



Formula 1 untuk tahun 2012

Musim Formula 1 untuk tahun 2012 baru aje bermula hari ini di Melbourne, Australia. Jom kita baca info menarik tentang Formula 1 edisi tahun 2012 untuk tambah pengetahuan am kita. Baru la kita boleh sembang kencang lepas ni kalau topik perlumbaan Formula 1 tiba-tiba jadi topik perbualan. Mesti terkedu semua orang kat situ nanti. Haha..


Dikopi dari en.rian.ru

Saturday, March 17, 2012

Pandangan orang lain terhadap tindakan kita..

  1. Risau betul mak dia yer..
  2. Yang ayah pulak sampai mcm tu sekali pulak pikir nye..
  3. Yang awek ni memang itu yang dia pikirkan..
  4. Adik dia dh anggap abang dia idola..mesti dia rasa abang dia cool
  5. Yang aku pulak..lantak la apa yang diorg nk pikirkan..hahaha

True or False?

Di dalam sebuah kelas, boy membuka notebook berOS kan tetingkap 7. Pada waktu yang sama juga si girl terpandang akan desktop notebook boy.

Girl: Wow awak punyer desktop.., clean, bersih. Ini melambangkan awak adalah seorang pembersih dan seseorang yang mahukan persekitaran yang tenang terutamanya di bilik tidur.

Boy: Err..memang pun..hehe (lor susah ape, right click > view > "uncheck" show desktop icon. hahaha)

Dialog di atas tiada kene mengena dgn image di bawahnya..

Dikopi dari myfunpic

Kuiz hari ni

Cube cari haiwan ape yg ade dalam gambar ini. Sape nampak dia power. Cepat-cepat. Haha..


#Terime kasih Muhammad Nur Solihin Kamal

Friday, March 16, 2012

Beg kartun

Hoho.. telor nak beg nie. Stylo mylo sangat. Nampak macam kartun aje beg nie. Haha..

Sape pernah buat?

Pernahkah anda menguji tahap keklorian swimming pool dengan memberi sedikit cecair alkali ke dalamnya? Apakah resultnya? Adakah kepekatan warna kuning emas itu meresap ke setiap molekul2 air tersebut? Jika ia tidak memberikan result yg sempurna, mungkin kaedah di bawah boleh membuktikan bahawa tahap keklorian air swiming pool tidak larut kepada bahan pepejal.

Apabila tajuk filem trilogi ditukar

Haha.. tajuk filem trilogi paling kelakar telor pernah baca. Bukan 1 tajuk, bukan 2 tajuk juga, tapi 3 tajuk filem ini kelakar yang amat telor rase. Haha..

Bandar Kiev menjadi mini

Efim Graboy & Daria Turetski telah mengambil video bandar Kiev menjadi mini. Hohoho.. Hebatnya. Telor rase macam telor dah jadi gergasi bila tengok video ini. Haha.. Hasil karya yang hebat sekali telor rase. Awesome.



Thursday, March 15, 2012

Nullarbor

Kisah pasal sebatang rokok. Haha.. sebabkan mamat nie gian sangat nak hisap rokok, tak pasal-pasal pakcik pun terlibat sama dalam masalah nie. Haha..

Sabar banyak-banyak ye pakcik. Hisap rokok ini memang tak elok untuk kesihatan. Haha..



Dikopi dari likecool

Akibat salah tanya

Haha.. ini le akibat kalau salah tanya soalan. Kan dah kena balik. Haha..

Wednesday, March 14, 2012

Baju Kaca

Pergh.. korang ade brani nk pakai bju kalis air nie tak?.. Mesti tak kan. Haha..

Baju ni di design oleh Li Xiaofeng. Hebat baju kaca nie. Siap ade tie tu.. Leh la bwk g keje.. Hujan pun senang. Tak perlu risau baju basah dah. Haha..

Kalau telor pakai bju ni, alamatnye telor kena bediri aje la memanjang. Sebab nak duduk susah.. Haha

Hey Human..Pet me

Akak2, saya saya ada kat sini.. meow..
Comelnyer..mane telinga dia? Ni mesti spesis doraemon..haha Meow ni adalah dari kategori Scottish Fold. Harga lebih kurang RM3K..hadoi..mhal la pulak..

Di kopi dari imgur

Tuesday, March 13, 2012

Satu Gambar, Banyak Mesej..HORROR...

Walaupun nampak mcm pemalas je orang yg buat bende ni, yela juz tuka2 mesej jer. Tapi ianya tetap memberi impak mendalam ke lubuk hati nurani ini..


Monday, March 12, 2012

Wat De Hell.. Firefox is not actually a fox!

Ingatkan musang, rupe2nyer Panda Merah..Demit tertipu aku selama ni..lama gak la aku kene tipu, lebih kurang 9 tahun sejak tahun 2003.


Dikopi dari ragestache

Burung marah di angkasa

Jom kita main burung marah diangkasa pula. Bakal dilancarkan pada 22 Mac ini oleh Rovio. Oink oink oink. Mari kita buli oink oink oink. Haha..


Sunday, March 11, 2012

Invisble drum

Kepada yang bosan tu,meh kita isi masa lapang dengan menonton aksi en kacang bermain drum. Yang menariknye beliau bermain tanpa wujudnya set drum tersebut secara fizikal. Tapi macam mane pun,aku tetap terhibur dgn aksi en kacang ni.. Susah tu nak syncronize bunyi dgn aksi dia..bape kali belatih lani..cool..

Review movie: John Carter


John Carter

Director: Andrew Stanton
Cast: Taylor Kitsch, Mark Strong, Lynn Collins, Willem Dafoe, Thomas Haden Church
Genre: Action/Adventure/Fantasy

Time: 2hr 12min

Teman lelaki yang malang

Alamak? Macam mana boleh jadi macam ini bang? Haha..

Saturday, March 10, 2012

Kelemahan Batman

Laa.. Batman tak boleh lompat kebelakang rupanya. Kantoi.. Hehe..


Dikopi dari buzzfeed

Topeng muka Twitter

Pada tahun 2009, Von Glitschka telah mencipta topeng muka Twitter. Wow.. menariknya. Tapi kenapa baru sekarang telor jumpa topeng muka ini? Sekarang kan dah tahun 2012. Err.. sebab telor belum up to date lagi kot? Haha..

Friday, March 9, 2012

Airbus A380 kepunyaan MAS

Malaysian Airline System (MAS) dijangka bakal menerima kapal terbang penumpang paling besar didunia (Airbus A380) pada 19 Jun 2012. Wow. Hebat-hebat. Tak lame lagi dah tu.

Paling best, penerbangan sulung kapal terbang Airbus A380 ini, yang dijadualkan pada 1 Julai 2012 dari Kuala Lumpur ke London sudah boleh ditempah mulai sekarang.

Cara nak curi-curi tido di tempat kerja

Hohoho. Jok kita tengok bagaimana cara nak curi-curi tido ditempat kerja secara professional.

Thursday, March 8, 2012

Katil berbentuk sarang burung

Wow. Bestnya. Katil berbentuk sarang burung dari O*EG CreativeGroup. Teringat waktu telor ditelurkan didunia dahulu oleh ibu telor. Macam nie la bentuk sarang telor. Haha.. Takdelah. Telor tipe aje. Hehe..

Fresh Guacamole

Video stop motion dari PES yang bertajuk Fresh Guacamole. Apa maksudnya dalam bahasa melayu telor? Err.. Maaf ya. telor pun tak tahu apa maksudnya. Tapi best video ini. Video bagaimana nak masak chip potato dengan kuah sos salsa.

Ehh.. betul betul nie resepi bagaimana nak masak chip potato dengan kuah sos salsa? Lain macam aje telor? Haha.. takde la. Telor reka aje nama resepi tu. Haha..



Dikopi dari thisiscolossal

Buaya Alligator

Haha.. Teka teki yang ntah apa-apa ntah. Haha..

Wednesday, March 7, 2012

Uji ketahanan mata

Berapa titik ubat mata yang korang boleh tahan apabila tengok gambar ini? Telor titik yang ke 6 aje, telor dah tak boleh tahan dah. Telor rase macam mata telor betul-betul tengan letak ubat mata. Haha.. Ngilu la gambar nie.


Dikopi dari uberhumor

Hero Lagenda Sepanjang Zaman

Selain Bruce Lee dan Chuck Norris, hero lagenda sepanjang zaman adalah.. Sape lagi kalau bukan hero tamil paling faymes iaitu Rajinikanth. Haha.. Err.. Rajinikanth? Sape tu Rajinikanth?

Haha.. korang kena tengok video ini dahulu untuk tahu sape itu Rajinikanth. Lepas korang dah tengok video ini, telor confirm yang korang pun akan kate Rajinikanth nie adalah Hero Lagenda Sepanjang Zaman. Power Rangers pun kalah dengan Rajinikanth nie. Haha..



#Thanks Jebat TiraMisu Rebelles Musc

Genius

Teknik reminder password yang hebat. Genius. Telor pun nak praktikkan juga la teknik nie. Haha..

Dikopi dari uberhumor

Tuesday, March 6, 2012

iPad 3

Orang kate esok (07 Mar 2012) iPad 3 akan keluar. Agak-agak ipad 3 tu macam ini tak? Wow.. Kalau la betul-betul macam ini, confirm telor akan beli kalau harganya murah. Tapi mustahil la harganya akan murah kan? Huhu..

Kalau mahal sangat iPad 3 nie, telor ingat telor beli iPad 2 aje la. Kalau iPad 2 mahal juga lagi, telor guna PC aje la macam tu gayanya. Walaupun out dated sikit, asal dapat main Angry Bird kira ok la tu kan. Haha..



Dikopi dari huffingtonpost

Bendera Negara

Info negara berdasarkan bendera negara tersebut. Menarik.

Colombia

Monday, March 5, 2012

Super Saiya

Korang pernah tengok cerita Dragon Ball tak? Kalau pernah, mesti tahu apa itu Super Saiya. Budak ini membuat pengakuan dengan serius bahawa dia adalah Super Saiya. Wow. Pengakuan yang berani tu. Haha.. Jom kita tengok macam mana dia jadi Super Saiya. Haha..



Jika superhero menggunakan Iphone

Ntah apa-apa kartun ini. Tapi kelakar la telor rase. Haha.. kesian si Flash tak dapat nak guna Iphone sebab produk Apple tak support Flash. Jangan sedih-sedih ya. Android kan ada. Haha..


Dikopi dari uberhumor

Pelapik pizza

Designer Yu Kyung Ha, Won Min Jung & Kwon Young Hee telah mencipta kertas/tisu pizza supaya kita boleh makan pizza tanpa mengotorkan tangan. Haa.. Cube korang tengok menarik tak idea ini?


Sunday, March 4, 2012

I will destroy you

Haha.. Nasib baik dinosaur sudah pupus. Kalau tidak, sampai kita dah jadi tulang pun, dinosaur akan cari kita untuk balas dendam jika kita buat pasal dengan dia. Dendam kesumat betul dinosaur nie. Haha..


Friday, March 2, 2012

Kenapa filem Bollywood best?

Anda ingin menembak dua orang lelaki dalam satu masa? Senang sahaja. Hanya sebilah pisau sahaja diperlukan. Jom kita tengok macam mana caranya.

Ape yang penting? Kerjesame..

Haha.. video yang ntah apa-apa ntah. Apa motif video ini dibuat pun telor tak tahu. Haha.. Kesimpulannya senang aje. Ape yang penting? Kerjesame.. Haha



#Thanks Zul Akmal

Icon SpongeBob SquarePants

Korang masih lagi guna icon-icon smile dalam mesej? Ish ish ish.. Itu cara lame. Boleh le kalau korang nak guna lagi. Cuma cara tu dah tak up to date orang puteh kate. Hehe.. /(.)(.)\

Jom kita cuba cara baru pula. Mulai sekarang, mari kita ramai-ramai guna icon SpongeBob SquarePants. Jangan jeles.. Telor dah guna icon baru dalam post ini. Haha.. |(.)(.)|


Dikopi dari izismile

Thursday, March 1, 2012

Lagu Doraemon

Orang kate ini penyanyi asal lagu doramon. Telor pun tak tahu betul atau tidak. Tapi yang pasti lagu doraemon memang best. Jadi, tunggu apa lagi. Jom kita sama-sama nyanyi. Kalau tak tahu lirik jangan risau. Telor dah siap-siap carikan lirik. Haha..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...