Rakan-rakan Telordibasuh

Menu baru

Wednesday, February 29, 2012

Pasangan anda seorang perisik?

Berhati-hati jika pasangan anda seorang perisik. Sebab apa kena hati-hati? Jom kita tengok sebab apa.

Buku kanak-kanak

Buku ini bertajuk "I'm glad I'm A Boy! I'm Glad I'm A Girl!" Best buku ini. Buku ini mengesahkan apa yang budak lelaki buat. Apa yang budak perempuan buat. Buku yang best. Jom kita baca.

Monday, February 27, 2012

Adiwira polygon

Artis James Reid telah menghasilkan koleksi poster adiwira berkonsepkan seni polygon. Adiwira? Ape tu? Adiwira adalah superhero didalam bahasa melayu. Bukan Adi Putra tau. Adi Putra tu pelakon. Korang jangan silap guna perkataan yea. Malu nanti. Hehe..

Imaginasi Kucing

Telor ingatkan kita aje yang selalu berimaginasi. Rupe-rupe kucing pun selalu berimaginasi juga. Hehe.. Lepas ni telor nak kacau-kacau kucing la kalau telor tengok kucing tu tengan main sorang-sorang. Telor nak buat kucing tu berimaginasi yang telor ini adalah raksasa telor gergasi. Haha..

Saturday, February 25, 2012

Penipuan

Haha.. teknik orang menipu sekarang macam-macam cara rupenya. Kesian makcik ini. Dia cuma tak nak ditipu aje. Sebab tu dia nak melanggan. Sabar banyak-banyak ya makcik. Telor harap makcik tak rugi banyak sangat. Hehe..


Dikopi dari toonhole

Friday, February 24, 2012

Lukisan Air Kopi

Artis dari Malaysia, Hong Yi telah menghasilkan lukisan daripada air kopi. Hah? Guna air kopi aje telor? Yup, betul. Korang tak salah dengar. Lukisan ini dihasilkan daripada air kopi. Hebat kan? Hebat membazir. Haha..

Lukisan yang cantik ini mengambi masa selama 12 jam untuk dihasilkan. Agak-agak korang la, berape lama lukisan ini boleh dalam keadaan suci murni sebelum ianya dihurung oleh semut dan lalat? Hehe..

Thursday, February 23, 2012

Modern Upgrades


Haha.. mamat nie sibuk dok suruh kawan dia supaya upgrade and uptodate. Rupe-rupe dia pun same juga 2 kali 5.

"Damm dude, when are you gonna upgrade that old ass PHONE for a new modern flat screen?"

Haha.. cakap tak serupa bikin betul mamat nie. Hehe..

Dikopi dari toonhole

Wednesday, February 22, 2012

Naga daripada manisan

Wow. Naga daripada manisan. Hebat-hebat. Tapi sayang. Buat penat-penat, lepas tu kena makan tak sampai 1 minit. Hehe..



Thanks Fuad & Remy

Makan Mata

Jom kita makan mata. Adik ini akan tunjukkan caranya. Hehe..


Dikopi dari likecool

Tandas lutsinar

Tandas lutsinar ini terletak di negara Switzerland. Kalau telor tak silap la. Kalau silap, maaf la yea. Hehe.. Bila nak guna, hanya tekan satu suis, dinding kaca tandas akan jadi kabur. Agak-agak, korang berani guna tak tandas ini?

Kalau darurat, telor belasah aje guna. Tak sempat nak fikir malu dah. Yang penting dapat menunaikan hajat. Kalau ditahan, nanti boleh kena penyakit batu karang tau. Lagi bahaya. Haha..

Tuesday, February 21, 2012

Kereta kebal daripada telor

Wow.. Telor dah jadi kereta kebal. Hebat. Haha.. Dengan menggunakan 5016 karton telur, 26 liter gam, 10100 batang paku, 15 liter cat, 80 meter persegi keluli dan 5013 stapler, pemahat Stuart Murdoch telah mengambil masa selama 512 jam untuk mewujudkan sebuah replika saiz sebenar kereta kebal Challenger II.

Replica kereta kebal ini telah dibina untuk mengumpul dana bagi badan kebajikan Help The Heroes. Autobot.. transform. Ehh silap. Telor.. transform. Haha..

Monday, February 20, 2012

Superman terbang

Hehe.. Cayalah abang nie. Sebijik nampak macam superman tengah terbang. Lebih-lebih lagi tang ending video ini. To infinity.. and beyond.. Hehe..



Dikopi dari buzzfeed

Sunday, February 19, 2012

Apabila sayuran menjadi haiwan

Jika di Malaysia, ada logo Halal pada makanan, di negara barat pula, mereka ada logo "GMD Free". Apa itu "GMD Free"? Jika pemahaman telor tak salah, "GMD Free" ini bermaksud sayuran yang ditanam secara tidak organik. Maksudnya genetik sayuran tersebut telah diubah agar sayuran tersebut tahan lebih lama, cepat membesar untuk dituai dan cantik rupanya. Err.. Telor rase la. Kalau salah maaf la yea. Hehe..

Agensi BBDO Moscow telah menciptakan iklan ini untuk pertubuhan Greenpeace bagi mendidik para pengguna mengenai makanan yang telah diubahsuai secara genetik. Mereka membuat makhluk daripada sayur-sayuran untuk menekankan tujuan kempen mereka iaitu "Adakah anda tahu apa yang anda makan?"

Teks kecil iklan ini pula berbunyi: "DNA tumbuhan yang diubahsuai secara genetik mungkin mengandungi gen serangga, haiwan atau mungkin juga virus. Produk-produk ini mungkin menyebabkan bahaya kepada kesihatan anda. Lihat logo "GMD Free" pada makanan sebelum membeli."

Malaysia vs Jepun

Pada 22 Februari 2012 nie, Malaysia akan melawan Jepun untuk kelayakkan sukan Olimpik 2012 di Stadium Bukit Jalil bagi acara bola sepak.

Agak-agak korang, pasukan mana akan menang? Pasukan Upin & Ipin atau pasukan Pikachu & Doraemon? Hehe.. MALAYSIA BOLEH !!


Dikopi dari HarimauMalaya

Saturday, February 18, 2012

Scene pembunuhan beramai-ramai

Kekejaman, Kengengiran, Ketakutan.. itulah antara ungkapan selepas menonton scene filem ini. seperti comment dr viewer "Still a better story than Twilight..."



.

Tatoo yang awesome

Kali ini kite cuci mata sikit dgn tatoo2 yg awesome ni..Tengok jer jangan sampai terpengaruh.. kang x pasal2 aku dapat saham sekali..Juz untuk tontonan sahaja :)

Jom kita bergayut nak tak?

Korang cukup berani tak nak cuba aktiviti ini? Aktiviti apa tu? Ala.. Aktiviti gayut menggayut di bukit aje. Amacam, ada berani nak cuba tak? Kalau korang tanya telor, confirm telor akan jawab Telor tak berani nak cuba. Haha.. Tabik spring kepada mereka berani cuba aktiviti ni. Korang memang champion. Hehe..



Dikopi dari buzzfeed

Thursday, February 16, 2012

Lembu jantan Texas

Wow.. Panjangnya tanduk lembu jantan ini.

"En Lembu.. En Lembu.. tanduk ni tanduk original ke tanduk tiruan? Panjang betul tanduk nye.

Hei telor, hang pernah tengok telor dihujung tanduk tak? Err.. jangan la marah En Lembu. Telor tanya aje. Haha..
"

Siapa Gay?

Monday, February 13, 2012

Rangka Pac-Man

Anda pernah main permainan Pac-Man? Telor pernah main permainan ini. Tapi tak pernah la telor menang. Asyik kalah kena makan dengan hantu aje. Hehe..

Apa kate jika Pac-Man nie betul-betul wujud? Jika wujud, mesti ada rangka kan? Aha.. Jom kita tengok macam mana rupe rangkanya.

Sunday, February 12, 2012

Tong Sampah Generasi Baru

Menjelang Sukan Olimpik 2012, tong sampah di Bandar London telah digantikan dengan tong sampah baru yang berteknologi tinggi. Berkonsepkan tong sampah kitar semula, tong sampah baru ini mempunyai paparan LCD pada setiap sisi yang akan memaparkan bergerak pasaran saham, ramalan cuaca dan berita terkini.

Tong sampah baru ini juga tahan akan serangan bom dan didatangkan dengan sambungan Wi-Fi. Hah? Ada sambungan Wi-Fi? Wow. Hebat. Dicipta oleh firma yang berpangkalan di London iaitu Renew, sebanyak 100 tong sampah baru ini akan dipasang sebelum Sukan Olimpik 2012 bermula iaitu pada bulan Julai 2012.

Movie Naruto Shippuden

Minat kartun Naruto? Ahaa.. kalau minat, jom kita tengok movie Naruto pula. Movie ini dibuat oleh peminat tegar kartun Naruto. Walaupun movie ini dibuat untuk tayangan YouTube aje, tapi kualiti dan efek sebijik macam movie yang nak ditayangkan di pawagam. Hebat.

Paling best, efeknya ikut sebijik macam dalam kartun Naruto. Terbaik. Bukan macam filem berbajet besar seperti Dragon Ball Evolution. Ade ke Datuk Muten boleh ada rambut pula. Datuk Muten kepala dia botak la. Itu pun susah ke nak buat. Adoii.. Hehe..



.

Saturday, February 11, 2012

11 bulan selepas tsunami di Jepun

Pada bulan Mac tahun 2011, negara Jepun telah dilanda tsunami dan gempa bumi. Kini, selepas 11 bulan bencana alam tersebut berlaku, kebanyakkan kawasan yang terlibat telah dibaik pulih.

Takhziah kepada mereka yang terlibat dan takhziah kepada negara Jepun. Semoga cepat pulih seperti sediakala :-)

Kerana Misai

Laa.. sebab ini rupanya kenapa Hitler mengamuk sangat sampai tercetusnya perang dunia kedua. Telor ingatkan sebab apa. Sebab misai rupanya. Misai.. misai.. sebabkan kamu, habis satu dunia hura hara. Haha..



Dikopi dari toonhole

Arca haiwan daripada besi-besi terpakai

Artis Robert Jefferson Travis Pond dengan menggunakan besi-besi terpakai, beliau telah membuat arca haiwan-haiwan yang seperti burung, rusa, ikan, naga, harimau dan bermacam-macam lagi.

Jadi.. jom kita tengok. Hebat dan mengagumkan.

Thursday, February 9, 2012

Rompakkan Bank

Jurugambar Jonathan May telah menghasilkan set koleksi gambar kejadian rompakkan bank. Jom kita tengok. Gambar pertama sebelum kejadian rompakkan berlaku. Gambar kedua selepas kejadian rompakkan berlaku.


Wednesday, February 8, 2012

Carta kehidupan haiwan

Jom kita tengok carta kehidupan haiwan di muka bumi ini. Haiwan mana yang paling tua sekali di antara haiwan? Saya tahu jawapannya telor. Burung kakak tua kan? Err.. tak berapa tepat. Walaupun nama dia tua, tak bermakna dia betul-betul tua. Haha..


Kembar Obama dari seluruh dunia

Jom kita tengok kembar-kembar Presiden USA dari seluruh dunia. Orang kate tiap-tiap muka akan ada kembar seiras seramai 7 orang.

Lampu Kayu

Wow. Lampu kayu. Cantiknya. Jom kita tengok bagaimana ianya dibuat.


Tuesday, February 7, 2012

Alarm si Pengisar duit kertas


Kepada mereka yang sukar bangun walaupun dah dengar alarm berbunyi, tapi buat2 x prasan, pastu buat2 alasan kononyer alarm rosak kat bos, ni dia jam yang mesti di dapatkan di pasaran. Cantik sangat la tu.. Lagi lambat ko buat2 tertido, lagi cepatlah duit tu di shredkan.. Nampak x karma dia kat situ..

Di kopi dari freshome

Sikat khas untuk si Dia


Sekali pandang macam org tgh pakai headphone.. Tapi sesuai bagi mereka yang ingin berfesyen.

Dikopi dari @Bo_Kaled

Old time VS Modern time


Ni la beza dulu dan sekarang? betul ke? erm..

Tengok video kat dalam..ada kaitan sikit dgn org belah kanan tu..wakaka

Monday, February 6, 2012

Spiderman tiada kaki

Ehh, kenapa nie telor? Awat spiderman ini badan nya separuh aje? Kakinya mana?

Sunday, February 5, 2012

Terowong Hijau

Di Porto Alegre, Brazil, terdapat terowong hijau yang sangat terkenal dikalangan penduduk tempatan dan peloncong. Kenapa ianya dinamakan terowong hijau? Jom kita tengok kenapa.

Saturday, February 4, 2012

Filem aksi yang hebat - 2

Wow.. berlawan nampaknya orang buat skill nie. Nampaknya bukan sahaja Ajay Devgan yang reti buat skill ini. Bruce Willis pun reti buat juga. Wow. Hebat-Hebat.

Jom kita buat undian. Skill sape buat lagi hebat. Skill Ajay Devgan atau skill Bruce Willis? Haha..



Thanks panda :-)

Warna asas ada 3 warna

Jom kita belajar warna asas hari ini dengan cara menyanyi. Hah? Nyanyi? Yup. Korang tak salah baca. Hari ini kita akan belajar warna asas dengan cara menyanyi. Hehe..

Telor dah menyanyi dah lagu ini. Bukan sekali nyayi ya. Bukan dua kali nyanyi juga. Tapi telor dah nyanyi banyak kali. Haha.. Jadi sekarang, turn korang pula nyanyi ya. Senang aje. Follow aje lirik yang diberi.

Dan yang paling penting sekali, jangan lupa jawab soalan yang lagu ini tanya ya. Senang aje soalannya. Haha...



Friday, February 3, 2012

Filem aksi yang hebat

Huyyo.. hebat betul aksi Ajay Devgan ini ketika keluar dari keta. Dia keluar dari keta yang tengah laju macam baru keluar dari pintu bilik air aje. Cool gile. Haha..

Siap boleh tarik orang keluar dari keta mase keta tengah melambong dengan muka yang selamba aje. Hebat betul. Haha.. Bile la Malaysia nak buat filem yang macam ini kan? Haha..



.

Rollerblade zaman dahulu kala

Ooo... macam ini rupenya rollerblade pada tahun 1923. Hebat. Rupe rollerblade ini macam tayar basikal kecik yang dipakaikan kat kaki aje. Hehe..



Dikopi dari likecool

Gambar kereta lama

Artis AlĂ­cia Rius dari Sepanyol telah menghasilkan satu koleksi gambar mengenai kereta lama yang telah ditinggalkan. Amacam? Cantik tak gambar-gambar ini?

Thursday, February 2, 2012

Hey honey, I'm home

Haha.. kelakar la kartun ini telor rase. "Hey honey, I'm home. I know." Haha..


Dikopi dari izismile

Keratan rentas anatomi manusia

Artis Lisa Nilsson, telah menghasilkan seni keratan rentas anotomi manusia dengan menggunakan gulungan kertas Mulberry Jepun sebagai mediumnya.

Hasilnya? Sangat terpeinci dan sangat hebat sekali. Awesome.

Wednesday, February 1, 2012

Perempuan Kadboard

Jurugambar Christian Tagliavini, telah menghasilkan koleksi gambar bertajuk "Dame di Cartone" atau dalam bahasa Malaysia bertajuk "Perempuan Kadboard".

Apa yang menariknya, koleksi ini dihasilkan pada tahun 2008. Sekarang dah tahun 2012. Emm.. nampaknya telor dah terlambat hampir 4 tahun baru telor mengetahui adanya koleksi gambar "Perempuan Kadboard" ini. Ish ish ish.. Ape la telor nie. Selalu ketinggalan. 4 tahun pula tu. Huhu..

Opis Lego

Tak lama lagi kat Malaysia, taman tema Legoland akan dibuka. Jadi sebelum kita boleh berjalan-jalan disitu, apa kate kita tengok dulu bagaimana rupe opis permainan LEGO yang terletak di negara Denmark ini. Jom kita tengok.

Roti Sandwich Bajet

Di negara China, jika anda ingin berjimat-cermat, anda boleh memilih untuk makan roti sandwich bajet.

Alat ape ini?

Err??? Alat ape ini? Alat untuk senaman otot mulut ke? Siap ada gambar hembuskan nafas lagi. Atau alat untuk besarkan bibir supaya jadi gebu? Atau alat untuk membuat bibir supaya menjadi seperti mulut itik?

Ish ish ish.. Pelik-pelik alat senaman zaman sekarang ini. Korang semua hati-hati tau. Zaman sekarang ini banyak alat yang pelik-pelik. Haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...